Ul

Idag har vi varit på ul och det såg fint ut. Dom hittade 7 äggbloser på höger sida och 4 st på vänster sida. Det verkar som att min vänster sida inte funkar riktigt som det ska för där är alltid många fler ägg blosor på höger sida än vänster, men huvud saken är ju att det blir ägg iaf. Så på schemat är lagt såhär

Idag drar jag ner sprutan från 3 st ampuller till 2 st.
Fredag slutar jag med menopur blaningen med ampuller.
Lördag morgon slutar jag med Orgalutarn och på kvällen avslutar jag med Ovitrell kl 21,00
Söndag är jag ledig från alla sprutor
Måndag kl 07,30 skriver vi in oss och gör oss redo för Äggplocket. Sen är det bara att åka hem och vänta tills nästa dag för att ringa och höra hur många som har klarat sig och hur det ser ut. Så vi får se när återförningen blir. Fick en jätte trevlig kvinna för en gångs skull som var vår läkare idag, och det är hon som ska gör äggplocket på mig på måndag. Detta känns faktiskt jätte skönt efter som det är första gången vi har samma läkare på både ul och äp så det känns mycket skönt och ännu bättre att det är en kvinna..

Jag och älskling satt igår kväll och skrev upp lite frågor som vi skulle höra med läkare. Och vi fick svar på de frågor.

* Frågorna  

* Om vi kan bli med barn utan hjälp?
Det finns inget svar till den frågan efter som det är chansen som får bestämma. Det är så mycket som ska passa in. Sperman måste vara i sitt högsta kvalite om det ska gå och just då ska jag ha min äl, så det känns som chansen är ganska liten där.


* Var vi vänder oss om vi vill göra fler försök om detta inte blir lyckat.
Det finns 2 st kliniker i Malmö som vi vänder oss till.


* Om inte äggen och spärman tar sig var det vårt sista försök då?
Om inte ägget och spärman klarar sig tills insättningen så får vi 1 nytt försök.

(men det känns som dom lurar en på den saken. Efter som dom satte in dåliga ägg vårt första försök tidigare, Antagligen bara för att det skulle räcknas väll)

* Om dom kan söva mig på Måndag så jag slipper må som jag har gjort dom andra gångerna.
Det skulle vi säga till sköterskan som ger mig lugnande m.m så lägger dom fram det ifall i fall.. Men vi ska prata om det mer på Måndag.



Nej nu ska jag vila en stund, känner mig jätte trött idag med...


Ha det så bra alla läsare

Så fel

Satt och tittade i vårt schema som vi har fått av Rmc. Och det var en jävla tur att jag tittade idag. Jag skulle ju börja på den sprutan jag inte tycker om idag. Orgalutran. Jag som trodde att det var imån jag skulle ta den :(  Men nu är den tagen och det SVIDER just nu :( Ja ja det går över. Bättre att det svider än att jag ska må som dom andra gångerna jag har tagit den. Dom 2 gångerna jag har tagit den på första dagen har jag mått jätte illa och fått frosa, så hellre lite sveda än det. Men nu ska jag lägga mig för dagen så man kommer upp i tid i morgon. Om man nu kan sova efter som det är ju ganska ljust ute än..

Sov så gott med er iaf


Söndag.

Söndag redan gud vad helgen bara rinner förbi. Har inte gjort så mycket denna helgen, har varit ganska trött faktiskt. Men älskling och Mats har varit på oven våninge hela helgen. Dom har kommit ganska långt men allt tar sån tid när man ska renovera. Och där är inget jag kan göra just nu, så jag har fått servera dom med mat och fika.

Ikväll är det sista dagen jag får det lugnt med sprutorna, för imån så börjar jag på den sprutan jag inte tycker om. Men jag hoppas att jag inte behöver ta den så många dagar. Jag har faktiskt inte haft någon biverkning av den nya sprutan. Skönt Har inget mer att skriva idag så det blir bara ett kort inlägg.

Men på Tisdag så kommer jag nog skriva mer efter som då har vi varit på ul och sett hur äggen har mognat.
Tills dess får ni har det så bra..

Hejs svejs

Start...

Torsdag var det idag och dagen började med att jag vaknade när jag igentligen skulle köra till jobbet kul.
Så fort man försover sig så ska allt bara klydda. Men jag kom i tid till jobbet iaf.
Dagen har varit ganska lång i dag känns det som, har jobbat, varit på jägersro och handlat, varit på apoteket och sen hem och började tvätta upp det sista i tvätt rummet skönt. Hund polen blev även fylld med vatten idag så grabbarna kan bada när dom vill igen. Skönt för dom men inte för mig för dom blir ju så himla blöta, Nicke tar ju en evighet att torka. Efter maten blev det 1 timme på stranden för oss och hundarna. Kom hem och satte in pajen som jag hade ordnat innan idag och nu blir det sängen tänkte jag =) Min underbara säng, jag hör riktigt hur den kallar på mig  =)

Tog även första sprutan idag och det var inte lätt att blanda sprutor när man inte har gjort det innan men jag tror att det blev rätt iaf =) Tog salvan emla och den funkade ganska bra faktiskt men vist kändes det iaf men inte lika mycket..


Ne nu ska jag hoppa i säng, blir bara kort inlägg idag..

God natt på er iaf


Onsdag =)

Idag vaknade jag riktigt trött efter som jag inte fick så mycket sömn, för att jag har en sambo som var riktigt trött så han snarkade hela natten :( I förra fredan köpte jag sånt spray som man ska ta i munen för att man inte ska snarka men i natt hjälpte inte det på han. Funderade på att gå in och lägga mig i soffan men jag kom på ganska snabbt att jag hade hört det lika tydligt efter som rummen sitter ihop nu efter som vi renuverar. Så det var bara att försöka att somna om. När jag gick upp när kl ringde så gick jag in på toa och fick en glad nyhet =) Menstrationen hade kommit igång wiiiiiii =) Det var bara att ringa läkaren när dom öppnade telefonen. Så i morgon börjar jag på första sprutan och den 29/3 ska vi in på ul för att se hur äggen har mognat.
Så i slutet på V,13 eller början på V,14 ska vi in för ut plock. Känns inte verkligt att vi ska dra igång vårt sista gratis försök nu. Har en sån konstig känsla i kroppen, vet inte varför och kan inte förklara den i heller. Vet inte om det är en bra eller dålig känsla.. Så vi får se hur det går nu. Går det inte bra ska vi lägga försöken på hyllan och så får man se vart det leder. Det är så många som vet om att vi går på Rmc så vi får faktiskt höra av många som känner någon som var i samma sitts som vi och när dom gav upp så blev dom gravida själva efter något år. Kanske blir samma för oss vem vet....

Satt och hörde på radion igår när jag jobbade och gud vad arg jag blev. Det handlade om vad man tycker om att man får välja kön på  barnet i usa efter som det är tillåtet där. Jag tycker att det är helt okej om man har flera barn av samma kön och man vill ha mottsatta könet med, Men jag tycker inte att man ska få göra abort om det är i "fel" kön. Det hadde varit så många som hade uppskattat just det barnet och så tar folk bort det bara för att det inte passar. Jag tycker inte det är rätt gud vad arg jag blir..  Men men vissa tänker ju inte som jag...

Ne nu sitter jag bara och tänker på detta så nu ska jag göra något annat. Som att damsuga tills maten är klar =)

Ni får ha det så bra mina kära läsare.. Skriver imån efter sprutan är tagen =)

Hejs svejs

Måndag..

Ja happ vad ska jag skriva i dag då...

Vi blev klara med rivninge i helgen och vi hittade något som inte var så jätte roligt. Svart mögel :(
 (tror de hette så)
Så nu måste man fixa det med suck.. Men med tiden blir väll allt klart...

Jag blev även skit rädd  i lördes då jag skulle torka golvet i vår stora hall. Vår katt hade gömt sig under ett bord vilket jag inte såg så när jag tog under moppen så sprang hon ut i full fart. Vi blev både lika rädda för varandra.   Jag vråla till efter som jag blev riktigt rädd efter som jag inte viste vad det var först, trodde faktiskt att det var en råtta eller något. Så älskling frågade vafan jag syslade med. Och när jag förklara för han så skrattade han bara ut mig :(  inte snällt...



Jag kan uppdatera er om att jag har inte fått min mens än så jag ringde 1177 och frågade hur länge den kan ha uppehåll. Sköterskan gick och pratade med en barnmorska och det blev inte så roliga besked. Upp till 6 månader kan det ta innan menstrationen sätts igång igen. Och det hoppas jag att jag INTE behöver vänta tills....
Men hon rekomendera mig till att ta ett nytt g-test. Så då får man väll göra det igen..



Men nu ska jag laga mat iaf..

Ha det så bra så länge.....


Lördag

Dagen började kl 7 i dag. Molle var kissig så då var det bara att gå upp och släppa ut honom. Började leta recept för jag tänkte göra semlor idag =) Igentligen skulle jag vara uppe och riva men jag måste vila mina händer. Har så himla ont i mellan åt.

Idag fick vi veta även att ett par bekanta ska ha barn IGEN. Det är deras andra barn sen vi började försöka. Detta känns inte rättvis att visa ska ha så lätt för att bli gravida och andra kämpar och kämpar och aldrig får något barn. Undrar vad för ont man har gjort för att förtjäna barnlöshet.

Jag väntar fortfarande på min menstration det är dag 30 idag och min brukar komma mellan dag 26-30. Eller brukar menstrationen bli försenad efter man har fått missfall?? Någon som vet kanske?
 
Som jag skrev i sista inlägger så skulle jag visa er mina sprutor och här kommer det..


Jag har inte tagit med Äl sprutan efter som den är en kyl vara..



Ne nu ska jag köra och handla, men jag kanske skriver senare....

Hejs svejs

Snart klart med rivningen

Som rubriken säger snart klart med rivningen. Vi har haft några dagars vilan denna veckan men idag när jag kom hem så började jag riva. Och jag kom faktiskt ganska långt.. Men när älskling kom hem hade han med dig en tiger såg och det gick verkligen FORT med den.. Känndes hemskt att jag har slitit så mycket och så kommer han den maskinen som sparar in så mycket tid.. Men men vi har kommit så långt så att i helgen blir vi klara med rivandet. Har lite små saker vi ska ta bort, sen är det bara taket kvar och det sitter HÅRT och maskinen går inte att ta där :( Men man får tänka positivt att det jobbigaste med hela renoveringen är snart klart =)
När man står där uppe så ser allt jätte stort ut gemfört med innan. Blir ca 20-25 km större när allt är klart.

Här är en bild hur det ser ut nu.. Ska kasta ut skiten imån =)





I morgon tänkte jag att jag skulle visa er sprutorna jag använde sist och dom jag har fått hem till denna gången. Det är verkligen en stor skillnad. Men jag måste ringa till Rmc för att jag är osäker hur jag ska blanda dom..


Ne nu ska jag byta säng kläder och hoppa in i badet. Finns ju inget mysigare än att vara ny badad och lägga sig i en ny bäddad säng eller vad säöger ni =)

Ha det så bra så länge....

Hållt igång hela dagen

Idag blev det att vi började med att försöka elda lite kvistar men det gick inte så jätte bra efter som det hade regnat lite för mycket i natt.. Efter ett tag gav vi upp. Men började riva ut på ovan våningen. Det var faktiskt ganska kul men fy vilket jobb det var. Älskling jobbar ju som snickare så han fick visa mig hur man gjorde. Och vi kom  ganska långt faktiskt. Men de tar på krafterna när man inte är van =)

Jag kommer att lägga upp lite bilder på hur det såg ut innan och under tiden vi håller på.. Med tiden kommer jag lägga upp bilder hur det ser ut när det är klart =)

Där i sidorna är stor plats så vi kan göra rummen större..




Detta har vi gjort idag

 Höger sida innan start

 Höger sida en bra början


 Vänster sida

 Vänster sida, ska riva det sista lagret.





Såhär är det tänkt att det ska bli ritningarna stämmer ej i mått



Där det är 2 sov rum på bilen är bara 1 just nu och det är där vi håller på just nu.
Vi har inte haft någon Wc där uppe innan och det är ett krav att vi ska ha nu =) Vår trappa är JÄTTE brant. Man vänjer sig vid den =) Men på natten är det skönast att ha nära till wc´n =) 


Ne nu ska jag hoppa in i badet och bli ren sen är det sov dax =)

Ha det bra alla läsare =)

Söndag

Denna helgen har jag faktiskt vaknat ovanligt tidigt mellan 8-9. Annars brukar jag vakna mellan 11-12 om inte vid 13 tiden =) Det är underbart att sova ut när man annars går upp lite över 3 på natten.. Men ibland får man ångest att man sover bort hela helg morgnarna.

I Fredes eftermidda fick jag hem alla tumma sprutor och kanyler som jag ska ha till behandlingen. Så på tisdag ska jag till apoteket för att hämta ut vätskan som jag ska blanda ihop med något pulver. Förra gången använde jag Ovitrelle men nu ska jag använda Menopur och efter 3 dagar ska jag lägga till den hemska sprutan Orgalutran den med tjock nål, den som jag anväde dom andra gångerna med. Fattar inte varför dom inte kan sätta samma storlek på alla nålar. Men jag ska höra med läkaren om jag kan få använda sån salva som bedövar där jag ska ta in nålen, typ sån som tandläkaren har. Svärfar kom med det tipset. Och jag hoppas att jag får det och att det hjälper så jag slipper vara så nervös halva dagen när jag ska ta sprutorna.. Nej nog pratat om sprutorna.. =)

Det är faktiskt ganska kul att det är så många som följer min blogg. Trodde inte det var så många som var intresserade av att läsa om vår resa faktiskt.. =) En liten fråga till er som har internet på er mobil, kan inte ni heller skriva i er blogg så som jag gör nu fast från mobilen? Jag kommer bara till rubriken sen tar det stopp
:( Något fel jag gör eller man ska inte kunna skriva från mobilen kanske???

Nej nu ska jag faktiskt gå och byta om för att hjälpa till och elda upp kvistar från trädet vi tog ner för någon helg sen. Blev ju en hel del kvistar. 


Ha det bra alla läsare...

Onsdag...

Denna dagen har känts riktigt lång idag. Vaknade när klockan ringde 03,20 för att stiga upp men jag var så trött så jag stängde av klockan och somnade om en stund till. Tills Molle tyckte att det var nog så han började ta sin tass på mig och puttade mig med sin nos =) Alltid lika mysigt när han gör så vilket  han gör nästan varje morgon =) När jag bara puttar bort honom när jag är riktigt trött hoppar han upp igen och börjar slicka mig i ansiktet vilket jag verkligen hatar men jag vaknar iaf. Hundarna vet ju att när jag går upp vet dom att det är dax att kissa och äta innan jag åker till jobb så det är deras höjd punkt på morgonen. När jag kom hem från jobbet gjorde jag vid mina naglar och färga håret. Efter det blev det mat lagning tills älsklingen kom hem. Sen var det bara att gå ut och bygga upp staketet vi håller på med till hundrastgården. (Blir klart imån)

Ringde även Rmc i dag där jag fick veta att får jag min menstration innan vecka 14 så drar vi igång vår sista behandling. Fick även veta att vi ska ha det korta behandlingen igen fast nu är det andra sprutor jag ska ta. Det jag ska få nu ska jag blanda hemma själv i sprutorna. Skulle få ett paket hem om mer info hur jag ska göra. Dom ändrar sprutorna nu efter som inga ägg har kunnat frysas så nu ska medicinen kosentrera sig på att göra "starka" ägg men det kommer bli få. Men bättre de än många men dåliga i kvalitet. Så nu är det bara att vänta på paketet och menstrationen. Och hoppas på att det inte bara är prat med dessa mediciner. Tycker man bara blir lurad på vissa saker hos dom..

Ne nu är klockan för mycket så nu måste jag sova...

Ha det bra alla läsare...

suck

Då var det Tisdag idag och tiden bara rinner iväg känns de som. Syrran och barnen var nyss här för att hämta en lite tv som Nathalie ska ha på sitt rum.
Vi tömde ju i helgen på övan våningen och gud vad man samlar på sig skit igentligen. Mycket åkte till tippen. Så nu är huset litet känns det som men mysigt =)..

Läste nyss att den bloggare som jag brukar följa har precis fått sin bebis =) Glad för deras skull  men själv kändes det som en kniv i magen. Det är SÅ många som har blivit gravida och fått barn under tiden vi har gått och försökt att bli med barn. Varför ska livet vara så orättvist när kommer vår lycka :(
Satt och läste lite på en sida på nätet och jag blev så rasande arg efter det jag läste. Det vare ett par som med försökte få barn och det var killen som hade "problem".
När dom skulle ha samlag så dog Snoppen den hela tiden och hon var så arg över detta. Men i den texten jag läste var hon så elak mot sin partner så det var helt otroligt. Hon såg inte som att problemet var hos dom utan problemet var hos hennes partner, så hon tänkte gå ifrån honom pga det..
Jag anser inte att man ska döma sin partner för vems fel det är. I vårt fall är det min sambo problemet ligger hos men jag anser inte att jag har rätt till att klanka ner honom på något sätt alls. Jag skulle aldrig ha mage till att säga det är dig problemet är hos. Skulle aldrig gå ifrån honom iheller.
Nej jag blir så arg.. Men vi alla är olika...

Satt och kollade i kallendern innan, hade vi inte fått vårt missfall så skulle vi gått på ul på Torstag. Tänker även hel del hur allt hade varit nu om det som hände inte hade hänt.. Som sakt jag tänker en hel del på detta. Många säger att skippa det nu och gå vidare tänk framot. Jag vill inte höra dom orden. Jag läker på mitt sätt och ni andra på ert sätt. För oss var detta faktiskt väldigt stort. Som jag känner nu så har jag svårt att se att det kanske kommer plusa för oss igen. Vet ju inte när vi ska börja om på behandlingen men på sätt och viss vill jag börja nu till denna menstrationen efter som jag vill komma på andra tankar men sen samtidigt så känns det meningslöst. Att bara gå och hoppas hela tiden på att man ska plusa tar på psyket. Har man försökt i över 2 år snart så känner man att varför skulle det plusa nu då för.
Blir antagligen arbetslös den 31/12 efter som företaget är i förhandling på de stället jag arbetar på. Känns ju inte så jätte bra att bli gravid och bli arbetslös under graviditeten. Men vad gör man. Det har ju tagit ca 1 år för att få hjälp med detta, så då tackar man ju inte nej. Inte jag iaf..

Blev ett långt inlägg idag. Kände för att skriva av mig lite.. Nu ska jag och älskling iväg och handla el kablar i Trellehulla "vet inte hur de stavas" Men min kära vän Therese sa så iaf när vi gick i skolan =) 

Ha det så bra alla läsrae..

Har ni frågor får ni hemskt gärna fråga.. Inga frågor är dumma =) 

God morgon

Japp som det står god morgon, vaknade precis och är trött än. Har väll sovit för mycket i natt. Tycker att det är konstigt, när man var lite så kunde man vakna pigg men det händer aldrig nu Undras varför. Jag Var och tog nytt blod prov i Torstes och det visades att hcg´n var så långt ner nu att kroppen kan börja en ny behandling. Men läkaren har inte skrivit in mig i schemat så att vi vet inte när det blir en ny start. Ska ringa i mitten på nästa vecka och höra vad dom säger.

Idag ska det bli några vänder till sysav, ska ju börja tömma på övan våningen så vi kan börja så smått och renovera där uppe..

Kort inlägg idag..

Ha det så bra

......

5 dagar sen jag skrev nu men jag känner ingen lust till att skriva längre. Vet inte vad jag ska skriva om i heller. Bara tanken att man ska in för blod prov igen på Torsdag känns meningslöst. Och bara att man ska dra igång med sprutorna och all väntan tar på psyket. Som jag känner just nu vill jag skippa behandlingen. Folk säge tredje gången gillt men det undrar jag. Behandlingen känns meningslös just nu... Har funderat lite.. Skulle det inte gå denna gången vad ska man göra då?? 
Ska man kämpa vidare och ta ett lån som man kanske inte har råd att lösa och kanske ändå inte får någon bebis eller ska man kanske adobtera. Det kostar oxå mycket men då vet man iaf att man får något för pengarna. Men å andra sidan så är det ju inte vårt "riktiga" barn + att barnet får man inte vid födselen. Sen är det ju allas önskan att få ett eget. (oftast).. Eller ska man skippa barn och flytta till en större gård och skaffa lite mer djur som man kan dela kärleken med. Som sakt jag tänker ganska mycket just nu..

Ne nu ska jag lägga bort datorn och mysa med mina djur i sängen. "jag somnat säkert" =)


Ha det så bra


RSS 2.0