Tisdagen är kommen

Idag lämnade jag blodprov för att få reda på om det hade blivit en lyckat resultat. Dom Ringde nu och sa att det tyvär inte hade klarat sig. = Negativt. Så nu får vi vänta tills Januari för att börja på en ny påbörjning med sprutot m.m. Så nu får jag ladda upp för nya gräpp.. 

tack

Vill tacka er alla som skriver till oss och önskar oss lycka till =) Det värmer faktiskt att läsa era inlägg =)

Ny dag ny händelse

Igår ringde sambon och frågade hur det gick inne på labet, dom sa att det såg bra ut för alla 3 ägg och att vi skulle ringa idag kl 9,30 för att höra om det hade klarat natten, hadde det gjort de skulle in sättningen ske 11.00.
Så sambon ringde idag och hörde sig för. Dom sa till oss att vi skulle komma in på den bästämmda tiden. När vi kommer ín fick vi byta om som i måndags. Kommer in i oprations salen där dom möter oss med en glad min och säger ser ni på skärmen, det är ert ägg som är befruktat, men tyvär får vi säga att vi kunde inte spara på dom 2 andra äggen. Men dom satten in 1 ägg iaf och sa att vi hade ganska stora möjligheter till en lyckad graviditet. Men som sakt det är bara 30 % säkert denna gången. Men funkar inte denna så är chansen större nästa gång =). Nu ska man bara låta dagarna gå frammåt och inte tänka så mycket på det, så får vi se den 30/11 vad blodproverna säger =) 




Lånad bild men såhär såg de ut idag

 


Utplocket..

Idag var vi hos läkaren och gjorde utplock (INGET JAG VILL GÖRA OM IGEN)  Morgonen började med att jag vaknade, gick ner och duschade gjorde vid mig iför läkarbesöket fick verken dricka eller äta något på 10 timmar så jag var skit hungrig hela morgonen. När vi kom dit kändes det som ett vanligt läkarbesök när vi satt och väntade på vår tur. När sköterskan ropade upp oss fick vi gå in i ett rum som skulle vara vårt rum. Jag fick värktablett  och 2 st panodil. Fick byta om till jätte sexiga knä strumor och en JÄTTE stor skorta. Under tiden gick sambon och tömde sig. När han kom tillbaka satte som en kanyl i armen på mig som jag aldrig har haft innan men sköterskan var jätte duktig så att jag märkte inte när nålen sattes in, trodde det skulle göra svin ont. Efter det fick vi följa med in i ett rum där vi fick mössor på oss och sambon fick en läkar rock och andra skor på sig. När vi kom in i det andra rummet så fick jag lägga mig ner där som satte på lugn musik (carola). Skötorskorna var jätte trevliga och prata med oss hela tiden. Jag fick inkopplat renat syre, EKG, mätat blodtrycket och finger mätning som innebär mätning av syret i blodet och pulsen. Fick även mer lungnande och smärtstillande. Kommer knappt ihåg vad som hände för jag var helt borta. En sköterska från labratoriumet kom in och sa att den ena skärmen var i sönder så att man kunde se sökandet efter ägget. Men vi fick se på den andra skärmen hur läkaren sög upp vätskan som finns med och runt ägget. I den vättskan hittar man äggen. När han bytte sida av äggstocken hade smärt stillandet slutat verka så det gjorde otroligt ONT så jag fick yterliggare mer smärtstillande i armen. Sambon satt på höger sida precis in till mig och och tårkade tårarna och den otroligt underbara sköterskan satt på vänster sida och pratade med mig hela tiden. Detta tog ca 20 minuter. Efter detta så fick skötorskorna leda mig till en våg efter som dom hade glömt att väga mig. Dom lede mig in till vårt rum där jag fick vila. Frukost blev serverat till oss båda. Vi fick åka hem efter att jag kände mig litte bättre, men jag var otroligt trött hela vägen hem. Nu känner jag mig lite piggaren men ändå inte helt okej. Ont i nedre delen av magen. Ska ringa imån o höra hur befruktningen har gått. Lägger in lite bilder från de vi kom tillbaka till vårt rum.. 


 
Första gången jag har en sånhär i armen

 
Precis kommit in från oprationen



 
Sköterskan har precis tagit bort Syret m.m


 
Vår första måltid på dagen


Nu ska jag lägga mig i soffan igen..
Skriver mer imån då jag känner mig bättre..


Helg

Igår var vi bort bjudna till syrran med familj där det bjöds på god taco =) När jag skulle ta mina sprutor var det ett litet barn som var SÅ nyfiken =) Han tyckte de var jätte intressant men han sa ta den inte på mig hehe =). Sambon var trött så vi var där inte så länge efter som han hadde jobbat som en gris i veckan.. Lördagen började med att jag tvättade och städade. Vi har fått låna en jätte fin vagga av Anette och Mattias Precis sån vi var ute efter men den behövdes göras vid lite efter en fukt skadda, så idag blev den helt klar :D Som sakt jag älskar att slippa och måla saker så jag måste ha projekt att göra hela tiden =) Kommer bild på den senare när den är bäddad och allt =)  Nästa projekt blir väll vår egen säng, men får passa på när sambon är på jobbet  :P. Idag är det sista sprutan som ska tas kl 23,30 sen är de slut att jag star sprutor på mig själv på detta försöket. Ne nu ska jag byta tvättmaskin och sätta in blåbärpaj i ungnen sen blir de mys framför tvn =)






Besked.. =)

Nu har jag precis kommit hem fråmn RMC och Magnus åkte tillbaka till jobbet. Tycker att vi fick bra besked med oss hem iaf =).Det fanns 8 st ägg som var mogna och ska tass ut på måndag. Så då blir det en hel dag ledighet från jobben för oss. Eller nej inte för oss utan för mig, för när vi kommer hem så är det Magnus som får passa upp mig sa läkaren hihi. Efter som jag kommer att få lungnande m.m så får jag inte köra bil och får inte vara ensam ifall något skulle hända. Men de är skönt att ha honom hemma. Tycker även att det är skönt att Magnus får vara med på varje besök. Under oprationen som läkarna kallar de kommer både Magnus och jag se vad som händer via en skärm vilket som kommer vara väldigt spännande. Jag ska bara ta mina sprutor tills lördag kväll sen slipper jag dom detta året. Lyckas vi inte på detta försök så kommer nästa försök i Januari. Nu ska jag gå och vila Ha de så bra!

ultraljud imån

Har gått o tänkt på den dumma sprutan idag och har hoppats att den inte skulle ge samma biverkning. O de gjorde de inte heller så de gick bättre men e bara trött.  =) Men någon förändring i humöret har inget hänt så sambon slipper nog att flytta ner  i källaren =)  Imorgon ska vi ta ultraljud för att se hur äggblåsorna har utveklat, kanske måste ändra dosen på sprutorna. Hoppas på att allt ser bra ut. =) Skriver mer imorgon Ha de

spruta nr 2

Idag tog jag en ny sorts spruta (orgalutan) och den gjorde ONT.
Direkt efter jag hade tagit dom gick jag raka vägen in på toa.
Mådde illa som bara den o kall svettades. Mycket riktigt så fick jag upp de. Det stod inget om att spy på biverkningarna så sambon ringde sjukupplyssningen. Dom sa att efter som det blev så mycket hormoner i kroppen så kan man spy. Blir de värre skulle vi ringa igen. Men nu ska jag lägga mig och vila men de blir att jag sover för natten. Mår rent ut sakt piss just nu.. Hörs imån


Våran väg

Här kommer jag berätta hur vi gjorde när vi gick till väga fram tills idag.

Sommaren 09 ringde vi till vårdcentralen och frågade dom hur man går till väga om man väntar och väntar men aldrig får ett + på stickan. Dom sa till oss att ringa gyn mottagninge.
Jag ringde gyn mottagningen och berättade att det inge gick som vi ville riktig.
Hon sa att dom skulle skicka hem egen remiss som vi skulle skriva i och skicka in till dom.
Efter de tog det 3 månader innan vi skulle få en tid.
Vi satte även upp oss på att vi kunde komma om dom hade ett återbud.
 Den 22/12 ringer dom och säger att dom har fått ett återbud morgonen där på 23/12.
Vi tackade självklart ja till erbjudandet.
Just den dagen var det jätte mycket snö så vi körde i god tid för att vi skulle hinna för detta hadde vi verkligen sett fram emot. Vad händer inte, jo vi får en plog bil framför oss.
Dom kör ju inte de snabbaste precis och vi hade inte möjlighet till att köra om efter som det var bara en vägfil. När vi väl kommer fram så vet vi inte var avdelningen är efter som vi hade aldrig varit på de sjukhuset förr. Kommer 15 minuter försent så Vi fick inte komma in till läkaren efter som hon behövde exakt 1 timme med oss. Så vi fick åka hem med ledsna miner. vi gick hemma och väntade på en ny tid Vilket som var en riktigt evighet. Vi fick en  ny tid i början på mars.
Denna gången var vi där 30 minuter i förväg för att vi skulle få komma in.
När vi var där inne gjorde dom en gyn kontroll , Jag lämnar blodprov och dom frågar en massa saker om sjukdomar m.m .
Efter 1 vecka skulle jag lämna blod prov igen för att dom skulle se så att jag hade äl.
Samtidigt går sambon och lämnar sperma prov för att se om det är något fel där.
Jag fick besked i slutet på april att jag hade haft min äl och att dom väntade på sambons sista provsvar. Vi väntade och väntade i 2 månader på att beskedet skulle komma.
När vi väl får provet får vi till svar att i bägge proverna som sambon lämnade finns det gott om spermier men de flesta rör sig dåligt.
Enligt utlåtande rekommenderas provrörsbefruktning. Detta betyder inte att det är helt omöjligt med spontangraviditet.
Läkaren skriver även att vill vi gå med på provrörsbefruktning så ska vi lämna in blodprov på vårdcentralen, Så snabbt hon hade fått svaren på blodet skulle hon skicka remiss. 
Dagen efter åkte vi och lämna blodprov. 
17 Dagar senare får vi ett brev till av en annan läkare där det står I stort sett normala spermaprov men inte tillräkligt för att uppnå graviditet varför man rekomenderar IVF, provrörsbehandling.
Ni är välkomna att ringa kvinnokliniken för att boka en telefontid till undertecknad om ni önskar remiss för IVF. När vi läste detta blev vi jätte arga och förvirrade. Först får vi ett brev där de står att sperman rör sig dåligt men inte omöjligt att uppnå en graviditet men lämna blogprov som godkänner en remiss och sen får vi ett svar på
att det inte funkar och att vi ska ha TELEMÖTE :@ När jag ringer till kvinnokleniken så säger kvinnan till mig att vår läkare ska på semester så han ringer om 1 månad. Jag blev ju ännu tokigare.
Istället för att han ska sitta och skicka brev kunde han ju ha ringt oss själva tycker jag. När månaden hade gått ringde han oss och frågar om vi är med på att han skickar remiss. (J'VLA DUM FRÅGA) Samtalet tog 3 minuter. Denna väntan efter att få en tid hos RMC var ca 3 månader sa dom till oss. Den 6 Okteber skulle vi till en obligatorisk informationsträff och den 7 oktober dagen efter skulle vi träffa läkern. Vi var jätte glada att äntligen få komma igång. Jag skulle ha min menstration den 11 så vi hoppades att vi skulle bli igång satta då ju. Som vanligt fick man tråkiga nyheter. Läkaren var sjuk så tiden till läkaren blev flyttad till den 12 . Alltså blev det inte denna månaden iheller. Men det goda i det hela så fick vi den "korta" behandlingen. Jag gick och hämtade ut medecinen som läkaren hade skrivit ut. När jag kom hem satt jag och kollade lite i vårt tids planering och får se att 1 medecin stämmer inte. Jag har fått näspray istället för spruta (näspray = Långa) Jag ringde dom direkt och fråga om det stämde och det gjorde det givet vis inte. Hadde inte hög kostnads kortet funnits hade detta kostat oss 20,800 kr. Så nu i Lördes Började jag med min ena spruta som jag ska ta på mig själv i magen (Och jag som hatar sprutor). Men det har faktiskt gått otroligt bra =) Biverkningen var huvudverk och det har jag fått känna på med. Så i morgon så börjar jag med en annan spruta = 2 st sprutor per dag. Denna sprutan ska man visst bli jätte koko av. Fick ett samtal idag av chefen som bara är så himmla underbar, hon hade kollat upp vad jag kommer att gå igenom med så att hon vet hur jag kan bli och kan stötta mig =) Nu ska jag lägga mig i soffan och mysa med sambon och djuren.. Ses imån


RSS 2.0