Orättvist

Varför ska livet vara så satans orättvist????
Var och tog nytt blodprov i morse efter som jag hadde blödningar.
Fick besked nyss att det var inte alls bra.. När jag var inne förra veckan så var hcg värdet 60 Och man ska ligga på över 50 för att det ska räknas som gravid. Nu ligger jag på 19 :( Ska in nästa vecka den 3 mars för att ta ett nytt blodprov. Det finns en risk att det ökar igen men den chansen är jätte liten. Detta besked kändes som ett hårt slag i magen. Läkaren sa till mig att jag inte fick lyfta något tungt fram till blod provet och sen där efter 2 månader till om det blev lyckat. Men nu sa sköterskan att så får han inte säga. Jag skulle leva precis som jag brukar göra. Hur fan ska dom ha det..... Känner mig så nere just nu. Vill bara gråta. Nu har vi bara 1 chans kvar sen börjar det kosta för oss och det är verkligen inte billigt... FAN jag trodde verkligen på den här gången.......  Funderar på att lägga ner denna blogg, känns som att jag inte har någon energi kvar :(

Måndag

Nu har jag kommit hem från jobbet =) dagens höjd punkt =) På vägen hem ringde jag till Rmc för att tala om hur helgen hade varit med blödningen. Vi kom överens om att jag ska in på Onsdag för att göra ett nytt blodprov där dom kommer att kolla hcgn för att vara på den sägra sidan.. Lika bra att dubbel kolla =) Ne nu ska jag gå och vila lite är super trött, i morse ville jag bara vända på kudden och somna om. Men jag får ta och göra de nu istället =)

Ha det så bra så länge

Söndags kväll.

Idag har dagen varit lugn. Nu i kvällen åkte vi in till malmö för att stor handla mat för hela månaden. Men när vi gick inne i affären så började jag må illa och ännu värre blev det vid fisk avdelningen just vid den avdelningen skyndar jag mig alltid för de luktar för hemskt, men denna gången var de värre :( hölt på att somna i bilen hem tur va de älskling som körde. Så nu ska jag gå raka vägen upp och lägga mig, kommer väll somna som en stock =)

God natt på er

Söndag

Söndag idag och vaknade kl 8 men var trött så jag gick upp och la mig igen men började spela kort på mobilden. Sen somnade jag. Vaknade kl 10 av att jag hostade som tusan. Tycker tiden går långsamt idag tycker jag. Har även en sak jag ska skriva nu för er läsare. Igentligen skulle jag inte berätta något men efter som att den där "någon" vet om det nu så kan jag skriva ut det. I Måndags (alla hjärtans dag) tog jag ett g test efter som jag blev så nyfiken efter vad svärfar sa =) Gjorde testet som visade positivt. blev osäker så jag gjorde om det på Tisdagen och det visade samma. Åker in på onsdagen och lämnar blod prov och frågar om hemma testen kan ha visat fel. Hon svarade att ja dom kan visa fel i ert fall men det hoppas vi inte på. Ringde tillbaka på efter middagen för att höra resultatel. Sköterskan sa att det var positivt så vi bokade in ett ul som blir den 10 mars. Dom gör ul på Rmc för att kolla så allt stämmer innan dom skickar oss vidare till barnmorskan. Men i fredags kom det man inte vill ska hända blödning =( Ringde till Rmc för att höra mig för. Dom sa att det svarta som hade kommit var gamalt så det kunde man inte räkna men de andra blodet var inte så mycket men de skulle ändå noteras i deras papper. Sköterskan sa att den riktiga mensen var inte bra om jag fick den, men jag skulle ringa dom nu på måndag och berätta hur helgen har varit.
Jag har ju blödit men inte så mycket som min menstration brukar vara så då tycker man ju inte att det borde vara negativt. Har sökt på internet om det och det är faktiskt ganska vanligt att mellan 30-40 % av alla gravida blöder någon gång under sin graviditet. Så man ska ju inte oroa sig. Lättare sakt än gjort. Idag ringde jag till sjukupplyssningen för man tänker ju ändå på det lite. Men sköterskan sa att det kan vara ett blod kärl som har gått sönder m.m men jag skulle inte oroa mig efter som jag blöder inte så mycket som jag brukar göra.
Jag mår bra och inget illa mående har kommit än, men där emot är jag trött och humöret är ju inte det bästa i mellan åt. Men det tillhör ju =). Alla säger till mig njut av graviditeten men HALLÅ vad är det jag ska njuta av?? Jag märker ju inget i prencip än. Folk är konstiga ibland =) Hade varit skojj att veta när ni läsare fick er första tecken på graviditet, när illa måendet kom osv. Så ni får hemskt gärna skriva en kommentar hur ni hadde det i början av ert =) Vill ni vara anonyma är det helt okej =)

Nu ska jag gå och göra lite nytta.. Ha det så bra alla läsare =)

Ps fick även blommar av ett blom bud i veckan som var väldigt roligt =)




Vi är så lyckliga här för eran skull. Blivande farfar, "farmor", farbror och Emma


Lördag

Då var det lördag och jag är inte alls på humör för något alls. Har inte orkat skriva sen jag fick svar på blod provet.
Jag tänker inte skriva ut något svar hur det gick men några av er vet redan. Det finna "någon" som inte bryr sig om att ringa och fråga hur det är med oss eller hur det går för oss. Utan bara går in och läser här. Trots att "någon" står eller jag får väll skriva har stått oss/han nära innan. De behöver inte läsa här utan kan faktiskt ta sin telefon och ringa..

Ne nu ska jag lägga mig framför tvn och mysa med våra djur.

Ha det så bra alla läsare

Tisdag

Redan tisdag gud vad det går snabbt nu.
I Morse när jag skulle ta Crinone ( används för att göra miljön bättre i underlivet så ägget ska fästas) så kom det lite blod på stickan eller vad jag ska kallan den. Blev faktiskt lite orolig där efter som att så var det förra gången och sen kom mensen igång. När jag har varit på wc besök så ser jag jätte ljust rosa på pappret, men får inget inget blod kommer ut så att säga, så jag går bara och väntar om mensen ska komma eller inte.
I morgon ska jag in och ta blodprov kl 7 men får inte veta resultatet för en mellan 13,00-15,00.. kommer väll bara att gå och kolla på klockan hela dagen för att ringa dom..

Skriver i morgon och berättar hur det har gått iaf.. Nu ska jag lägga mig och sova.. God natt på er


Söndag

Söndag idag och jag har faktiskt sovit ganska bra i natt. Har bara vaknat 1 gång =)..
Har inte hostat alls och inte varit uppe och kissat vilket jag är glad över 1 natten på en vecka =) Så idag känner jag mig mer utvilad än dom andra dagarna.
Har lite ont än men inte så som i går.
Idag ska jag försöka köra ut till mormor och morfar en runda, blev ju inte av igår.

Ne nu ska jag klä på mig och få lite gjort här hemma kanske.. skriver senare.. ha de

Sjukhus

Efter en stund hade gått idag efter jag hade skrivit inlägget bestämde jag mig att jag skulle ringa sjuk upplyssningen och höra vad det kunde vara dom sa att det kunde vara kramp i luftrörs muskulatur, vilket kan ge andningssvårigheter (bronkospasm). Hon rekomenderade mig att söka läkar vård. Men efter som läkarna bara kunde ge mig telefon tid så åkte jag in till akut mottagningen. Efter många om och men så skrev hon in mig för en undersökning. Dom tog ekg, blod tryck och puls + bld prov. När proverna var klara kallade dom in mig igen undersökte magen. Dom ville göra röngen men efter som de e risk fullt om det nu har blivit något av insättningen så ville dom inte det. Kunde även få tabletter (kommer inte ihåg vad de hete) men det var heller inte bra för insättningen. Så jag fick åka hem utan förklaring. Får hoppas att det lägger sig tills imån iaf. Hoppas att jag slipper att ha hont hela tiden. Fattar inte varför allt ska hända mig just nu när vi väll har fått ett bra ägg insatt. Men vi får hoppas på det bästa nu iaf.. Ne nu ska jag sätta mig och titta på tv lite...

ha de så bra alla läsare

Lördag

Natten var inte den bästa nu i heller =( tog en evighet innan jag somnade och när jag väll somnade kom Molle in och luktade på mig så självklart vaknade jag. Har hostat ganska mycket i natt trots att jag tog host medicinen en lite stund innan jag somnade :( Vaknade vid 5 i morse av att jag hade så ont mellan brösten, vet inte om det e lugorna eller vad de e som sitter där men ont har jag forfarande :S. Ändrade sov ställning men hur jag än lägger eller sätter mig gör det ont. Kan knappt äta och andas :S  Undrar när denna jäkla förkylningen ska släppa för nu är jag riktigt trött på den.
Idag ska älskling och hans mobror Mattias försöka såga ner vårt körsbärs träd. Visst är det gott med körsbär men inte i våra iaf för vi når inte upp till dom så då kan trädet försvinna, blir bara en massa bär på gräsmattan och mossa inget vi vill ha. Känns så himmla dumt att jag inte kan hjälpa till där ute men som sakt jag får ju inte lyfta så tungt :(
Idag får jag se om min kära mamma hör av sig, vi pratade om att åka till mormors och morfars grav. Mormor skulle bli 65 år i morgon :( så då får vi sätta en blomma och tända ett ljus. Sen är det alla hjärtans dag på Måndag med så då får man pynta till då med..

Skriver lite mer senare,

ha de så bra så länge..

Fredag

Japp då var det Fredag, tänk vad tiden går. Idag var jag på apoteket och hämtade ut host medicin som läkaren på RMC skrev ut till mig. Vårdcentralen sa att dom inte vågade ge ut något till mig så då får man vända sig till rmc istället. Hade jag inte varit inskriven skulle dom ha skrivit ut kokilane till mig(vet inte hur de stavas). Men nu hade jag inte kunnat använda det iaf efter som jag inte tåler den. Men nu fick jag Mollipect och tycker den är jätte bra faktiskt. Så nu hoppas jag att jag kan få sova min första hela natt sen i Söndags. Ska sova i barn (gäst) rummet i natt för att hoppas på sömmn. Som ni alla läsare kanske inte vet så snarkar min älskade sambo väldigt (MYCKET).

Precis när jag hade kommit in i min djupa sömn i morse  ringer sambon och berättar att han var nära att dö på väg till jobbet. Han och hans kollega skulle köra till sin arbetsplats när en kron hjort dycker upp mitt på vägen, fanns bara en kör fil, mörkt + dugg regn då man knappt ser så mycket ut. kron hjorten var så nära att dom inte hann bromsa. Det enda han kunde göra var att försöka att väja men det hjälpte inte så mycket som man önskade utan körde på gumpen. Antingen flög kron hjorten över till andra körbanan eller så hoppade han över. Den andra bilen som kom hann iheller inte se vad som hände och krockar med djuret. Men som tur va var den bilen en större och högre arbetsbil så han som körde klarade sig men bilen blev skrot, bil föraren kom knappt ut med fötterna. Hade det varit en personm bil hade dom inte överlevt. Hade älskling tagit bort blicken från vägen i 1 sek hade han inte varit här hemma ikväll. Deras bil klarade av att köra till verkstaden men den blev in tryckt i sidan och sido spegelen åkte in i förarens fönster som gick isönder. Så älskling blöde från sin arm. Detta är något som dom har tänkt på hela dagen, Dom kan inte släppa att dom var så nära döden. Tror inte man förstår riktigt vad det är som har hänt fören man själv är med om det. Älskling sa till mig -Tänk om jag hade tittat ner på hastigheten just då eller tittat i spegeln då hade jag aldrig kommit hem igen. Tänk om du är gravid då, Hur förklarar man för barnet att jag dog precis efter du blev till. Det gjorde jätte ont att höra på dom orden. 
Ne uch nu får jag släppa den tanken och tänka på något bättre =)

Idag har jag även trimmat Nickes tassar, efter som det har kommit snö idag så samlas snön under hans björn tassar så gör ju det självklart ont så då får man underlätta det lite för honom =)
Den hunden skulle passa i på en skönhets salong för så mycket han tycker om och bli ompysslad, snacka inte om att bli fönad "han somnar" Men Molle är tvärt om. Han är bara kiklen så hans tassar får man ju inte röra och är rädd för fönen så han är en hund på den biten.

Ne nu blev detta ett längre inlägg än vad det var tänkt. Kanske ingen som har orkat läsa ända hit.
Skriver mer i morgon


*,*,*,*,*SOV GOTT MED ER*,*,*,*,*

Tisdag

Då var det Tisdag nu och jag är förkyld. Fick slem hosta i Söndas och näsan började rinna nu idag när jag satt på möte på jobbet, gick hem tidigare idag från jobb. Inte kul att jobba för man är helt slö.. När älskling kom hem var det dax att gå upp från sängen för att läsa brevet som RMC hade skickat ut om äggen som var osäkra.

Vi vill härmed meddela er om att det inte blev någon nerfrysning av ägg.
Vi vill dock poängtera att de ägg som Du fick lagt tillbaka var av god kvalitet och reducerar därför inte din möjlighet till graviditet Mvh Labroatoriet. Vad dom nu ska mena med Du fick lagt tillbaka var av god kvalitet och reducerar därför inte din möjlighet till graviditet. Ska ringa dom imån till dom och fråga mer vad dom menar med det. Konstigt att inte dom kan skriva så att man fattar läkar språk suck....  Blir bara kort inlägg idag... Ha de

Ny energi

Som jag skrev innan så åkte vi till Rmc idag. När vi kom in till läkaren så fick vi se som förra gången embryon på skärmen. Rätt så intressant att se hur de utväklas faktiskt. Den mannen som håller koll på labbet kom in och pratade med oss. Han sa detta som dom skulle sätta in idag var bäst kvalite därför vågade dom inte vänta tills på Måndag fall det skulle försämras. Han sa inte hur många där fans kvar men dom höllt på att försöka "stärka" dom andra. Klarar dom sig fryser dom in dom och vi får veta det via brev med posten, men dom gissade ändå på att denna gången skulle bli bättre än första gången. Läkaren kom ut och pratade med oss efter insättningen. Han sa att jag skulle ta blod prov den 16/2 för att de om det hade blivit en lyckad gång. Han sa även att jag inte skulle lyfta tungt m.m. Jag sa till honom men jag jobbar innom städ och lýfter ganska mycket tungt mellan varven och då sa han att det skulle jag undvika fram tills jag får veta om jag är gravid eller inte. Blir jag gravid ska jag ta det lungt ett tag efter med. Tänker för mig själv hur satan ska detta gå, jag som håller igång med mycket tungt både på jobb och hemma. Jag får ju mina nojjor att jag ska möblera och lite sånt =) Läkaren sa även att jag ska äta och dricka presic som att jag är gravid för att öka chansen lite mer. Men det jag inte fattar hur kunde den första läkaren vi hadde säga att lev precis som du gjorde innan.. Förvirrad. Men nu ska jag iaf vänta till den 16/2 för att få veta mer och dessa dagarna kommer ta en evighet.
 
Ganska många har faktiskt frågat mig hur det känns att bli "gravid" utan göra det på det "vanliga" sättet. Men jag kan tala om att man tänker inte så när man har försökt att få barn på så länge som vi har. Kroppen och hjärnan anpassar sig ganska fort vid tanken på att man inte kan få på det vanliga sättet. Det är nästan som en självklar het att gå igenom det vi gör. Visst känns livet orättvist när man hör vänner och bekanta att dom ska ha barn men alla kan inte ha sån tur som andra. När vi satt och väntade i vårt rum idag tittade älskling ner 2 våningar och får syn på en ny född. Älskling kallade på mig och sa titta där nere där kommer vi kanske vara senare på året. Men när jag tittade blev man helt såld, det känns så himmla overkligt att man kanske kommer att ha ett sånt litet barn i sin famn sen som är sitt eget. Jag kan inte se den bilden framför mig. Tror inte att jag kommer fatta när de väll vistar sig att vi ska ha barn. Efter denna tid känns allt overkligt när man ser dig själv med sitt eget barn.

Nej nu ska jag gå och lägga mig i soffan innan Marie och Stefan ringer och skäller på mig att jag ska vila =)

Måste bara säga att det är verkligen skönt att det är så många som tänker på oss =)

Undrar ni över något så skriv bara i kommentaren så svarar jag =)

Ha de så bra

Lördag :(

Vaknade 8,45 av att min mobil ringde. Tänkte ja happ då e det Rmc. Mycket riktigt var det de. Äggen var inte så bra längre så dom bad oss komma in nu idag kl 12,00. Dom sa att det var en i bra skick som dom sätter in så frågan är kommer dom kunna frysa in något och kommer detta bli lyckat efter som dom sa de bästa var att de äggen var där tills Måndag men så blev det ju inte nu :S Känns som ett ner slag efter som igår när jag ringde var 4 st jätte bra ju, så konstigt att allt kan bli såhär över 1 natt.. Men men inget att göras åt.. Skriver när vi kommer hem igen......

Fredag

Idag ringde vi till Rmc och frågade hur natten hadde gått. 2 st hade dom tagit bort efter som dom inte såg bra ut så nu har vi 6 st Embryo som ligger på labbet. Nyfiken som man är började man ju fråga massa saker =) 4 st Embryo är jätte fina och utväcklas precis som dom ska och dom andra är lite svagare. Insättningen blir på Måndag om inte försämras under natten tills imån, då ringer dom in oss för insättning och hoppas på att de ska reda sig. Jag frågade varför dom håller kvar Embryon så länge som möjligt på labbet. Då svarar hon att ju längre dom finns på labbet desto bättre mår dom till dag 5 då insättningen ska ske. Hon sa även till mig att denna gången såg det jätte bra ut efter som jag e så pass ung och Embryon är jätte fina så trodde hon att det skulle bli lyckat denna gången. Så Therese din dröm kanske blir sann =) Ne nu ska jag gå och hålla älskling sällskap innan vi ska iväg till Mattias och Anette.. Ha de så bra alla läsare

Torsdag

Var på kk akut igår men fick ingen hjälp så efter 2 timmar utan hjälp gav jag upp och åkte hem. I morse gick jag upp vid 8 tog 2 panodil kissade och gick och la mig i sängen igen. Vaknade vid 14,30 tiden igen och mådde bättre som tur var. Vi fick besked idag från labbet på sjukhuset att av dom 15 ägg som hittades igår var det bara 12 som var mogna och blev befruktade igår, men under natten var det bara 8 st som klarade sig. Ska ringa imån kl 9 igen för att höra hur det har gått denna natten. Man hoppas ju på att dom har klarat sig. Får även besked när insättningen ska ske. Dom sa antingen Fredag, Lördag eller Måndag. Hoppas verkligen att det blir imån eller på Lördag så att man kan åka hem och vila innan man ska iväg och jobba på måndag. Man blir så förvirrad för skötorskorna säger du får inte lyfta tungt och läkaren säger lev som du gjorde innan, vad ska man göra hmm ??
Ska ut och leka med Molle lite nu så han blir trött tills vi ska lägga oss =) Återkommer imån med besked =)


ONNNTTT

Okej nu har jag svin ont. tur man har tagit ledigt hela veckan. Ska ta en ris kudde (värme kudde) och hoppas att det hjälper. Ligger ner bäddad i soffan och ska se film nu. Men samtidigt e man rastlös :S

Hem kommen

Nu har vi kommit hem från sjukhuset.  MÅR SKIT..
Vaknade i morsen gick ner och tog en varm dusch klädde på mig sen var det bara att åka iväg. Kom in på sjukhuset där vi fick vänta i 10 minuter. Blev inkallad av en sköterska som vistade vårt lilla rum som visade sig att vara samma som förra utplocket =) Fick börja med att byta om och älskling gick iväg för att tömma sig. Under tiden fick jag tabletter (panodig och en lugnande s något) kommer inte igåg hela namnet. Fick gå in och kissa och väga mig. När jag kom tillbaka till rummet så var älskling redan tillbaka. Sköterskan kom tillbaka och ställde frågor som vanligt. Sen var det dax att sätta in en kanyl i armen. Fick någon spruta mot illa mående så jag inte skulle må illa vilket jag inte fick sist vi var där. Sen var det dax att gå in i det andra rumet för att få mössa på oss och älskling fick andra skor och läkar rock. Gick vidare in i ett annat rum som vi mötte andra skötorskor och läkaren vi skulle ha. Riktigt trevlig läkare får jag säga (ung kille denna gången) Dom kopplade in Syre, EKG, puls och blod tryck. Efter det kom läkaren och skulle sätta igång. Både skärmarna fungerade idag så det skulle bli jätte intressant tyckte jag. Fick se hur äggen hade blivit m.m men sen fick jag inte se mer efter som det gjorde så jäkla ont denna gången efter som smärt stillandet inte tog. Var mer medveten denna gången så dom beslöt att dom skulle söva mig. Jag kommer bara ihåg att dom fråga om jag ville bli nersövd sen sov jag. Vaknade när dom var klara så jag missade i prencip allt. På sätt och vis var det skönt att jag fick sova men samtidigt ville jag ju se på skärmen denna gången när den väl funkade ju. Läkarna beslöt att jag inte skulle gå till vårt rum utan dom hämtade min säng så jag fick åka till vårt rum. Kommer bara ihåg att jag rullade iväg men kommer inte ihåg mer efter det. När läkaren kommer in vaknade jag till lite bättre, Han berättade att dom hade hittat 15 st ägg vilket jag blev glad över efter som sist fick dom bara ut 3 st. En riktigt förändring. Nu tycker man ju att dom borde hitta fler som klarar sig, och som kan frysas in tycker man ju. Just nu har jag inte ont men blöder ganska mycket, är jätte trött och små yr och mår illa så jag ska gå och vila nu tänkte jag. I morgon vid 10 tiden ska vi ringa in och höra hur äggen mår osv mellan 2-5 dagar ska vi in på in sättning så man hoppas bara att något ägg är tillrekligt bra för att sättas in och några till frysning iaf. Men men åter står och ser.. Hör av mig senare eller ikväll ha de så bra alla 



Några bilder som togs idag 

 
Precis tillbaka till rummet

Tisdag

Idag slutade jag lite tidigare från jobb. Skynda mig hem för att hämta djuren som skulle till vet för att ta stygnenen. Allt gick som det skulle. Har passat Hampus med en stund när Syrran o Natti skulle till sjukhuset. När han åkte hem så la jag mig i soffan. Hadde så himmla ont vi ägg stockarna. Men imån gäller det. Kl 10,00 ska vi till läkaren. Blir bara kort inlägg idag. Återkommer mer imån

RSS 2.0